Mooi Mens Trainingen

Dit zijn trainingen met open inschrijving en bedoeld voor iedereen die met zichzelf aan het werk wil uit nieuwsgierigheid, behoefte of noodzaak. De insteek is vormend en educatief. Het ´leren´ wordt aangesproken door deelnemers gericht hun eigen ervaringen te laten onderzoeken. De basis wordt gevormd door de informatie van het lichaam te verkennen en mindfulness als methode van onderzoek neemt daarin een primaire plaats in. De andere drie methoden van mindful onderzoek; van onze gevoelens en beleving, onze concepten en associaties, onze ideëen en denkbeelden volgen daarna. Onze benadering beperkt zich zeker niet tot een cognitieve aanpak. Aandacht voor het energetisch aspect is onlosmakelijk verbonden met onze manier van werken. Ontwikkelen van je eigen inzichten komt o.a. tot stand door het delen van je eigen ervaringen en vragen. Daarom creëren we naast de uitleg van de beoefening en toelichting bij de informatie ook ruimte voor interactie en vraag en antwoord.

 

'Never forget the body' is een bekende uitspraak

 

Basis

De opbouw bestaat uit een basismodule van 5 bijeenkomsten of 2 losse dagen, waarna een vervolg mogelijk is. De groepsgrootte is van 6 tot maximaal 12 personen. Zo is er genoeg variatie en voldoende aandacht.

Vervolg

Na de basiscursus kun je door met een vervolgcursus. Wij werken in blokken van vijf, omdat dit optimale vrijheid voor de deelnemer en toch voldoende  continuïteit waarborgt. Zo werken we van hoge frequentie (basiscursus wekelijks) van de bijeenkomsten naar een lagere frequentie (vervolgcursus 1x per 2 weken).

 

Programma

Op dit moment bestaat het aanbod uit:

  • Basis Mindfulness
  • Vervolg Mindfulness
  • Van Verdeelheid naar Eenheid
  • Mindful Opvoeden
  • Meditatie in het kader van de Stadsverlichting
  • Losse activiteiten, zoals lezingen en deelname aan symposia en dergelijke.

 

Basis Mindfulness

Een introductiecursus van 5 bijeenkomsten. Lees hier voor meer informatie over Mindfulness. We evalueren elke training. Lees hier voor reacties van deelnemers.

Waar

Vanaf januari 2014 zijn er diverse startmogelijkheden. De basiscursus wordt in Joure gegeven door Joke Nijveld of Jan van der Kroef, in Bolsward door Jacqueline Noordmans, in Marrum door Jannie de Vries en in Groningen door Simone van Foeken.

 

Mindful opvoeden

Deze training is voor (groot)ouders, leerkrachten, verzorgers en andere belangstellenden en bestaat uit 5 dagdelen. Lees hier voor meer informatie over 'Mindful Opvoeden'.

 

Vervolg Mindfulness

Een vervolg van 5 bijeenkomsten. In deze vervolgcursus verbreden we het bewustworden en in beheer nemen van het eigen energetisch aspect. Het is in deze tijd een uitdaging om in je eigen energie te blijven en geaard te zijn. Zo kun je meer vanuit je persoonlijke kracht gaan leven. Lees hier voor meer informatie over 'Vervolg Mindfulness'.

 

Van Verdeeldheid naar Eenheid

Deze tijd kenmerkt zich door een evolutionaire overgang naar een Nieuwe Wereld. In deze cursus van 5 bijeenkomsten wordt expliciet gebruik gemaakt van geselecteerde, mediamieke informatie die hier betrekking op heeft. Zoals ook in de andere cursussen is de adem en het gronden van het lichaam de basis van alle werkvormen. Het is prettig voor je als al enige achtergronden hebt door bijvoorbeeld de cursus Basis Mindfulness te hebben gedaan.

 

Meditatie

Voor iedere belangstellende bieden we in principe elke tweede zondagavond van de maand een meditatiemoment aan in het kader van de Stadsverlichting; van 20.00 tot 21.00 uur. Deze avonden zijn zonder kosten. Dan is er ook ruimte om vragen over onze programma's te stellen. Kijk voor data op de agenda. Voor enige toelichting over meditatie zie hier. Meld je van tevoren aan voor de Stadsverlichting via onze eigen contactpagina of via de website van Stadsverlichting.

 

Mindfulness en Qigong

Soepel in je lijf en je mind. Een ééndaagse workshop, waarbij het lichaam, en dan met name de wervelkolom, centraal staat. Afwisseling in beweging en ontspanning, werken met de adem. Qigong reikt je de beweging aan en de reflectie ontleen je aan de Mindfulness. Joke Nijveld werkt in deze workshop samen met Janneke Seffinga.

 

Data en Tijd

Op verzoek kijken we ook naar andere mogelijkheden, dus ook overdag. Als je tenminste 6 deelnemers bij elkaar brengt kan een aangepaste planning gemaakt worden. Geef je belangstelling aan via het contactformulier.

 

Kosten

Mindfulness, Vervolg Mindfulness, Van Verdeeldheid naar Eenheid, en Mindful Opvoeden:

5 dagdelen of 2 hele dagen € 195,- voor particulieren. 

 

LET OP

Diverse ziektekostenverzekeraars vergoeden vaak (een deel van) de kosten. Raadpleeg daarvoor uw eigen aanvullende verzekering.

In overleg kunt u altijd in termijnen betalen. 

tarieven voor in-company trainingen op aanvraag

 

Informatie en opgave:

Zie contactpagina